Hlavní navigace

Digitální novela: vlna ostrých reakcí

13. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
13. 2. 2006

Návštěvníci rozcestníku Česká média se mohou od soboty 11. února bavit příspěvky na téma schválení novely zákona 231/2001 Sb. o provozování rozhlasového a televizního vysílání. Většinou se jedná o komentáře ostřejšího ražení, které kritizují spolupráci ČSSD a KSČM při hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích. Do varu se ale dostávají autoři textů především ve chvíli, kdy píšou jedno sousloví: televize Prima.

BRAND24

Komentátoři mediálního zákona mají jasno: novela odpoutala Primu v digitálním vysílání od regionálních stanic, se kterými sdílela analogové frekvence. Na Českých médiích se ale objevila zmínka (dnes už ji tam čtenáři nenajdou), že se celoplošná televize dohodla s RTA na postupném začlenění regionů přímo do mateřské Primy. Proč je tolik křiku a příspěvek o dohodě k nenalezení, DigiZone.cz netuší. Výroba pořadů pro regionální televize bývala a je pravděpodobně i dnes zajímavým byznysem pro různé nezávislé produkční společnosti, kterým symbióza s Primou vyhovovala. Odkazy na reakce následují už bez komentáře, řazení je chronologické.

Radek Pešout: Poslanci schválili digitální novelu. Co bude dál?
Pavel Chalupa: Vítězslav Jandák: Mediální zákon? Nikoho nepoškodil, nikomu neublížil.
Zdeněk Duspiva: Digitální novela: „Nikomu to neublížilo, nikoho to nepreferuje“
Zdeněk Duspiva: Digitální novela I. – více regulace i více programů
Petr Štěpánek: Prima poslanec Skopal v akci
Petr Štěpánek: Komický výstup ministra Jandáka
Štěpán Kotrba: Mediální křepelky vyletěly z hnízd

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).