Hlavní navigace

Digitální kabelovou televizi využívá v Česku 140 tisíc domácností

24. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 1. 2008

Zhruba čtyři procenta domácností v České republice přijímá televizi digitálně přes kabel (DVB-C). Jsou to zákazníci společností UPC a SELF servis. Za aktivní přínos k rozvoji digitálního vysílání v kabelových rozvodech si včera převzali výroční cenu České asociace elektronických komunikací (ČAEK) zástupci společnosti UPC a ředitel SELF servisu Jan Dašovský. O držitelích cen rozhodla valná hromada ČAEK.

Kabelové systémy jsou důležitou platformou rozvoje digitálního vysílání v ČR a asociace chtěla svým rozhodnutím ocenit společnost a jednotlivce, kteří se zřetelně podílejí na společném úspěchu, jímž je téměř 140 tisíc domácností, kterým kabelové systémy dodávají digitální televizní vysílání, odůvodnil rozhodnutí ČAEK její prezident Zdeněk Vaníček.

Otázkou digitálního kabelového, ale satelitního a mobilního vysílání se bude zabývat také letošní programová konference ČAEK. Termínem akce je 6. květen.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).