Hlavní navigace

Digitální Domažlice bez Primy? Multiplex B nemá zájem.

15. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
15. 9. 2006

Digitální vysílání v Domažlicích, které by mělo podle Národní koordinační skupiny pro zavádění DVB-T (NKS) začít již 1. listopadu, nebude obsahovat televizi Prima. K dohodě s Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ) totiž zatím přistoupila pouze Česká televize, Nova a České radiokomunikace jako provozovatel přechodného digitálního multiplexu A. Prima k dohodě zatím nepřistoupila, multiplex B o toto vysílání nemá zájem, řekl serveru DigiZone.cz předseda NKS Zdeněk Duspiva.

Ačkoli se lidé na Domažlicku dočkají digitální televize už v listopadu, termín vypnutí všech analogových vysílačů zatím není znám. Komise sice předpokládá, že „analogová tma“ by zde mohla nastat v průběhu jara příštího roku, záleží však na postoji televize Prima, která by tak přišla o část diváků (kdyby se nezapojila do digitálního vysílání v oblasti). O tomto termínu se ještě bude jednat. Digitální vysílání ale musíme spustit, protože diváci na Domažlicku si hodně stěžují na špatný analogový signál, řekl Duspiva.

BRAND24

Zkušební digitální vysílání na kanálu 38 z lokality Vraní vrch na Domažlicku začne už koncem října a podle Duspivy signál zachytí i někteří diváci v Plzni. V další fázi bude pokračovat obdobný pilotní projekt v oblasti vysílače Buková hora v severních Čechách. Po dokončení hodnocení soutěžních návrhů a výběru vítěze veřejné soutěže by měla být na přelomu září a října 2006 spuštěna první fáze informační a komunikační kampaně k přechodu na digitální vysílání, uvedla na stránkách ministerstva informatiky NKS.

Podrobnosti o chystaném digitálním vysílání v Domažlicích přineseme příští týden.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).