Hlavní navigace

Diginovela má pomoci financovat českou kinematografii

5. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
5. 7. 2007

Digitální novela zákona o rozhlasovém a televizním vysílání nemá řešit pouze digitalizaci televizního vysílání, ale také financování české kinematografie. Jak dnes České televizi v přímém vstupu z Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech řekla dokumentaristka Helena Třeštíková, filmařům to slíbil premiér Mirek Topolánek (ODS).

Podle Třeštíkové má diginovela zachovat vysílání reklamy na všech programech ČT. Část výnosů z prodeje reklamních časů by pak putovala do Státního fondu na podporu kinematografie. Větší část těchto peněz by pak šla na podporu digitalizace, přiblížila Třeštíková, podle níž existuje velká naděje na úspěch diginovely. Pan premiér na setkání s filmaři řekl, že je třeba přijmout nějaké systémové řešení s financováním českých filmů, abychom zase nezáplatovali, řekla Třeštíková.

BRAND24

Schůzky v Karlových Varech se kromě premiéra Topolánka a filmařů zúčastnil i ministr kultury Václav Jehlička (KDU-ČSL). Diginovelou se má 16. července zabývat Legislativní rada vlády, o dva dny později přímo kabinet a v srpnu by se měla dostat na program schůze Poslanecké sněmovny.

Podívejte se: Záznam živého vstupu Heleny Třeštíkové v Událostech

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).