Hlavní navigace

Digimonitor 2016: Více než polovina diváků sleduje méně než devět televizních programů

30. 12. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Od ledna končí satelitní vysílání většiny tuzemských televizních stanic v SD rozlišení. Více než 25 z nich ale půjde nadále v zemském vysílání.

Terestrické vysílání nabízí zdarma víc než 25 celoplošných kanálů. Drtivá většina současných televizních přijímačů je vybavena pro terestrický příjem a diváci navíc neplatí žádné poplatky. Podle průzkumu Digimonitor sleduje víc než polovina lidí méně než 9 televizních programů. Celou šíři zemské nabídky by tak obvykle ani nevyužili. Zemské vysílání také nabízí řadu nových služeb, jako je hybridní televize HbbTV a s ní spojené využití televize v kombinaci s internetem.

V Evropě využívá terestrické vysílání pro příjem televizního signálu téměř polovina domácností (46 procent). Nejoblíbenější je i v České republice, jeho zastoupení v domácnostech je okolo šedesáti procent. Průzkum Digimonitor 2016 byl realizován na vzorku 1203 obyvatel České republiky. Sběr dat proběhl v rámci internetového panelu společnosti STEM/Mark, průzkum pro České Radiokomunikace zpracovala společnost MRThink.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).