Hlavní navigace

Satelitní Digi TV šíří ČT 24 a další programy bez příznaku širokoúhlosti

1. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 3. 2011

Za málo peněz málo muziky. Tak by se dalo shrnout počínání satelitní služby Digi TV vůči svým zákazníkům. Za 260 korun měsíčně, což je cena, kterou drží tato platforma již od svého vstupu na tuzemský trh, nemůže klient očekávat kvalitní služby. Svědčí o tom nejen nedávné vyřazení programů pod hlavičkou HBO, ale také problémy se širokoúhlým obrazem.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nabídneme Digi Sport a další programy v HD rozlišení, slibuje Digi TV

Digi TV šíří v současné době bez příznaku WSS, tedy toho, který dává televizorům pokyn k přepnutí na formát 16:9, většinu stanic. Aktuálně se k nim přidala také zpravodajská ČT 24. Tu má povinnost operátor šířit volně, tedy bez kódování. Problém je především v tom, že momentálně má Digi TV obrovské technické problémy. Všechny české a slovenské programy jsou bez WSS signálu, tedy ve fixně nastaveném poměru stran 4:3, což na starších TV degraduje obraz a na novějších se musí pracně přepínat. V Digi všem tvrdí, že problém je v set-top-boxu, uvedl nedávno v diskusním fóru DigiZone.cz jeho čtenář Martin Tužinský.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).