Hlavní navigace

Devět z deseti Britů ví o digitalizaci TV vysílání

7. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
7. 3. 2008

Informovanost obyvatel Velké Británie o přechodu na digitální televizní vysílání dosáhla 89 %. Vyplývá to z průzkumu, který společně s organizací Digital UK provedl regulační úřad Ofcom. V současnosti ví o vypnutí analogu devět z deseti dospělých Britů. V květnu 2006, kdy Digital UK zahájil informační kampaň, se informovanost diváků pohybovala na úrovni 66 %.

Povědomí obyvatel o procesu digitalizace je nejvyšší ve skotském regionu Border, kde bude první fáze vypínání analogového vysílání zahájena 6. listopadu letošního roku. V ten den přijdou diváci o možnost sledovat analogové vysílání vybraných stanic. 20. listopadu pak bude proces přechodu na digitální zemské vysílání dokončen a bude tudíž vypnuto šíření veškerého analogového televizního vysílání v této oblasti. O blížící se změně je informováno 96 % obyvatel Borderu. Tři čtvrtiny dotázaných znalo i přesné datum, kdy k vypnutí analogového vysílání dojde.

Naopak nejnižší informovanost o digitalizaci zaznamenal Ofcom a Digital UK v Londýně. 77 % Londýňanů o vypnutí analogu, které je zde plánováno až na rok 2012, ví.

BRAND24

76 % Britů je také seznámeno s významem tzv. Digital Tick loga, kterým je opatřena elektronika, která je určená pro příjem digitálního televizního vysílání. V současnosti jsou tři čtvrtiny britských domácností vybaveny pro příjem digitálního televizního vysílání.

Zdroj: Digital UK

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).