Hlavní navigace

Ekonomický deník E15: Satelitní služba CS Link bude mít nového vlastníka

10. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 2. 2011

Lucemburská společnost M7 Group, která je v Rakousku provozovatelem tamní satelitní služby AustriaSat, expanduje podle informací ekonomického deníku E15 také do České republiky. Má se stát vlastníkem platformy CS Link. Výkonný ředitel společnosti Media Vision, která je v současnosti provozovatelem služby, Daniel Klička, odmítl celou věc komentovat, stejně jako samotná M7 Group.

K TÉMATU: Provozovatel satelitní platformy CS Link je na prodej, tvrdí deník E15

Tuto skutečnost však už potvrdila ekonomickému deniku E15 ředitelka licenčního odboru Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Jitka Hrubá. Rada vyslovila předchozí souhlas se změnou společníků Media Vision, uvedla Hruba. O možném prodeji CS Linku se hovořilo již loni v záři, Klička je však tehdy označil pro server Parabola.cz jako účelově zkreslené, nepravdivé a neúplné. Spíše mne napadá otázka, najde se ještě někdo se zdravým rozumem, kdo těmto účelovým fámám ještě důvěřuje?, konstatoval tehdy doslova v rozhovoru pro satelitní web Klička.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Rakousko bude mít od října vlastní satelitní platformu

Deník dále uvedl, že souhlas RRTV byl hlavní podmínkou pro podepsání kontraktu společností M7 Group. Kromě Rakouska podniká tato společnost i na dalších evropských trzích. V zemích Beneluxu je též provozovatelem služeb Canal Digitaal a TV Vlaanderen, Ve francouzsky hovořící části Belgie ji patří služba TéléSAT. Česká republika se tak otvírá M7 Group jako další trh. Finanční částku, za jakou by měl být CS Link této skupině prodán, ekonomický deník E15 neuvádí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).