Hlavní navigace

Déčko startuje pátou sezónu. Chystá kurz italštiny i nový večerníček

4. 9. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
Emanuel Ridi, zábavný DějePIC! i Hudební perličky Pavla Šporcla. Přichystáno je patnáct původních premiér.

Během čtyř let odvysílala dětská stanice více než 20 200 premiérových pořadů. Na původní animované pořady by se tak dalo dívat téměř čtyřicet dní v kuse. Každý týden se také na stránkách Decko.cz objeví minimálně jedna nová zábavně-vzdělávací hra. Web, který nabízí bezpečný prostor pro děti, registruje 7 mil. zobrazených stran měsíčně.

Do pátého roku své existence vstupuje dětský kanál s patnácti původními novinkami. Jde například o zábavnou historickou talk show DějePIC! či kurz italštiny s Emanuelem Ridim pojmenovaný Čau Bambini. Během čtyř let odvysílalo Déčko přes 6200 hodin zábavně vzdělávacích pořadů, a především díky rozsáhlé vlastní tvorbě dosáhlo v letošním roce rekordního podílu na sledovanosti – 37 % u dětí ve věku 4 až 9 let.

NAPSALI JSME: Podzimní schéma ČT art: Podívejte se na fotogalerii z tiskové konference

Podzimní schéma ČT art: Rudy Linka, Pavarotti i Husa na provázku

Jak vypadá podzimní schéma České televize

BRAND24

Déčko - Emanuel a Giacomo v pořadu Čau Bambini
Autor: ČT

Déčko – Emanuel a Giacomo v pořadu Čau Bambini

Dětský program si každý den pustí dvě stě šedesát tisíc dětí, což je pro představu o něco menší Ostrava. Kdybych ve své úvaze pokračoval dál, tak zodpovědnost, aby se celému městu líbilo to, co vysíláme, je obrovská. Navíc, pokud se jedná o děti, tedy o generaci, která ovládá nejnovější výdobytky informačních technologií a je velmi těžké ji zaujmout, říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: Ačkoli ctíme a navazujeme na tradici, například i nadále vyrábíme večerníčky klasickou animační technikou, snažíme se neustále přicházet s moderními a hlavně původními formáty i novinkami. Od letošního roku tak nabízí Déčko například možnost duálního zvuku. Nejmenší diváci mohou sledovat pořady v původním znění a překvapit rodiče tím, kolik cizích jazyků ovládají.

Déčko - historická talk show DějePIC!
Autor: ČT

Déčko – historická talk show DějePIC!

Déčko také přišlo s řadou nových formátů, na jejichž realizaci se podílejí přední čeští režiséři, jako například Karel Smyczek, Jiří Strach či Karel Janák. Nyní představí i různé hudební žánry: „Lidovky“ v animovaných příbězích přiblíží série Zpívejte s námi, „Hudební perličky Pavla Šporcla“ budou o tónech a melodiích, které každý zná, ale možná si úplně neuvědomuje, kdo je složil. Podzim také přinese pokračování vůbec prvního českého sitcomu pro děti o sympatických strašidlech a nesympatické rodině Mazalů. Chybět nebude ani nový večerníček.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).