Hlavní navigace

Das Erste HD, ZDF HD a EinsFestival HD na satelitu s EPG

13. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 8. 2009

Německé veřejnoprávní kanály Das Erste, ZDF a EinsFestival jejichž vysílání ve vysokém rozlišení bude probíhat od 15. do 23. srpna při příležitosti konání atletického mistrovství světa v Berlíně, spustily elektronického programového průvodce (EPG). Satelitní diváci už tak nemusí hledat složitě program na internetu nebo v tištěných magazínech. V současné době jsou k dispozici data do středy, další dny budou postupně přibývat.

Při příležitosti této významné sportovní události je na stránkách ard-digital.de k dispozici kompletní průvodce mistrovstvím, kde se majitel satelitního HDTV set-top-boxu dozví, které přenosy a události divák uvidí ve vysokém rozlišení. ARD navíc pro svůj speciální kanál uvolnil novou promo smyčku propagující právě atletické MS v Berlíně. Tato událost je z technického pohledu očekávána diváky v Německu podobně jako ostrý start České televize ve vysokém rozlišení v příštím roce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).