Hlavní navigace

Další termín startu digitální TV Pohoda? 2012, slibuje Radim Pařízek

17. 9. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
17. 9. 2010

Digitální dětská televize Pohoda by mohla začít vysílat v roce 2012. Týdeníku Ekonom to řekl ostravský podnikatel Radim Pařízek, majitel společnosti TP Pohoda, která v roce 2006 získala pro tento program licenci pro celoplošné zemské digitální vysílání. Následně o ni ale přišla v soudní při, kterou vyvolali neúspěšní žadatelé o digitální licence a od roku 2008 ji zase může získat od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na základě tzv. „digitální“ novely vysílacího zákona.

K TÉMATU: TV Pohoda začne na jaře 2010, Febio TV zatím neví. RTA o svých plánech mlčí

Projekt jsme přepracovali na ekonomičtější nízkorozpočtovou verzi. Také se nebudeme profilovat jako rodinná televize, ale zaměříme se na děti a mládež, protože si myslím, že taková stanice tady chybí, řekl Pařízek týdeníku. Dodal, že zvažuje vstup dalšího investora. V minulosti Pařízek tvrdil, že projekt vlastní digitální televize bude financovat prostřednictvím úvěru od banky. Digitální licence, na kterou má ze zákona nárok a o niž si zatím nepožádal, však platí pouze do června 2012.

ČTĚTE TAKÉ: Febio TV a TV Pohoda plánují zahájit vysílání v roce 2009 nebo 2010

Po tomto datu bude moci o licenci pro zemské digitální televizní vysílání požádat prakticky každý, a vysílací rada ji bude muset udělit. Pak bude záležet na obchodních jednáních zástupců takové televize s provozovateli digitálních sítí, za jakých podmínek se dostane do éteru. Pařízek několikrát deklaroval, že si televizní vysílání chce nejprve vyzkoušet na malé kabelové televizi Telka, která již měla zahájit vysílání.

Tipy C

ROZHOVOR: Radim Pařízek: TV Pohoda počítá i s evropskými gran­ty

Také u Telky Pařízek neustále posunuje termín zahájení vysílání. Týdeníku Ekonom řekl, že by se tak mělo stát v příštím roce. Podnikatel, kterému patří i ostravské Rádio Čas, jihlavské Rádio Dálnice a spoluvlastní sítě rádií Hey, rovněž zvažuje variantu, že by TV Pohoda nebyla celoplošnou televizí. Ve hře je stále možnost, že bychom vysílali tematičtěji zaměřenou stanici ve velkých městech, snížilo by nám to náklady na vysílání, řekl Ekonomu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).