Hlavní navigace

Další seriál pro Novu vznikne v rumunských studiích Adriana Sarbu

11. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 7. 2007

Filmová studia společnosti MediaPro Pictures v rumunském městečku Buftea, vlastněná Adrianem Sarbu, faktickým šéfem televize Nova, s největší pravděpodobností poslouží pro natáčení dalšího původního seriálu Novy. Jak dnes informovaly Hospodářské noviny, Sarbuova firma by měla vyrobit českou verzi španělského tanečního seriálu Un Paso Adelante, jehož licenci Nova zakoupila.

Na tomto seriálu stále pracujeme. Není vyloučeno, že využijeme dekorací ve studiu MediaPro Pictures ve městě Buftea, kde se točí rumunská verze Un Paso Adolante, řekl listu Radek Bajgar, šéf oddělení nových formátů televize Nova. Seriál by se neměl na obrazovce objevit dříve než v příštím roce, protože Nova zatím nemá českou verzi scénáře. Naopak rumunská verze se už točí – právě ve studiích MediaPro Pictures.

Adrian Sarbu je ředitelem televizních aktivit společnosti CME, majitele Novy, v České republice, na Slovensku a v Rumunsku. Firma CME většinově kontroluje i rumunskou televizi Pro TV a její tematické kanály, které Sarbu zakládal a je jejich generálním ředitelem. Společnost MediaPro Pictures ale patří výhradně Sarbuovi a CME na ní nemá žádný podíl.

BRAND24

Když CME připravovala vstup na pražskou burzu, nechala si vypracovat podrobný materiál o svých aktivitách i možných rizicích v jednotlivých zemích, kde působí. U Rumunska CME upozorňovala na skutečnost, že sice ovládá licencované společnosti televizí, které zde provozuje, ale tyto stanice jsou plně závislé na servisních organizacích vlastněných Adrianem Sarbu.

Rumunský manažer, který se kromě Bukurešti zdržuje především v Praze, kde rozhoduje o každém strategickém kroku TV Nova, letos založil českou pobočku MediaPro Pictures se sídlem v Praze. Sám v ní podle obchodního rejstříku nefiguruje, firma však už koprodukovala společně s Českou televizí komedii Roming režiséra Jiřího Vejdělka a podílela se také na natáčení filmu Na vlastní nebezpečí Filipa Renče.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).