Hlavní navigace

Další německá veřejnoprávní televize chystá přechod na vysoké rozlišení

10. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V příštím roce plánuje Saarländischer Rundfunk nákup přenosových (SNG) vozů, které jsou schopny zpracování signálu v HD. Investice by se měla vyšplhat na 8,7 milionu eur.

Sárská veřejnoprávní televize (Saarländischer Rundfunk) jako jedno z posledních německých veřejnoprávních médií přejde ze standardního do vysokého rozlišení obrazu (HDTV). Subjekt o tom informoval v rámci oznámených investic pro příští rok. Právě v roce 2016 bude zahájena distribuce signálu v HD kvalitě. Majitelé satelitních kompletů v České republice a na Slovensku se mohou těšit, že tento program bude k dispozici i prostřednictvím družice Astra zaparkované na pozici 19,2 stupně východně. Nekódovaná distribuce z orbitu je pro německá veřejnoprávní média důležitou součástí distribučního řetězce.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Podoba veřejnoprávních DVB-T2 sítí v Německu má možné první obrysy

V příštím roce plánuje Saarländischer Rundfunk nákup přenosových (SNG) vozů, které jsou schopny zpracování signálu v HD. Investice by se měla vyšplhat na 8,7 milionu eur, tedy v přepočtu přibližně 235 milionů korun. Vysílání ve vysokém rozlišení bude zahájeno o tři roky dříve, než bylo původně plánováno, konstatovalo na svém webu médium, které spadá strukturou do okruhu třetích veřejnoprávních televizí. Wolfgang Krause, předseda vysílací rady Saarländischer Rundfunk, uvedl, že hospodářský plán pro příští rok byl vytvořen s velkou zodpovědností a zároveň vytvořil dostatečnou rezervu pro případné nečekané výdaje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).