Hlavní navigace

Další HD filmový kanál pro Česko a Slovensko: Shorts TV s krátkými filmy

10. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Distribuci stanice v regionu střední a východní Evropy zajistí společnost Chello Central Europe. Shorts TV se má objevit i v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a na Balkáně.

Na český a slovenský televizní trh vstoupí další filmový kanál v HD kvalitě. Společnost Chello Central Europe, která zastupuje několik desítek globálních televizních stanic v regionu střední a východní Evropy, podepsala smlouvu o partnerství se skupinou Shorts International, na jejímž základě bude moci v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a na Balkáně distribuovat filmovou stanici Shorts TV ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV).

K TÉMATU: Kabelový a satelitní Sport 2 zahájí v pátek 22. února HD vysílání. Začne tenisem

Dohoda navazuje na březnový vstup Shorts TV na rumunský televizní trh. „Měli jsme velmi kladné ohlasy po našem startu ve středo a východoevropském regionu s rumunským operátorem Romtelecom a je nám jasné, že moderní digitální platformy stále více vyhledávají kvalitní nezávislý filmový obsah. Proto jsme oslovili společnost Chello Central Europe, která v tomto regionu obrovské zkušenosti,“ vysvětlil ředitel Short TV Carter Pilcher.

ČTĚTE TAKÉ: UPC zařazuje do kabelovky Megamax, už sedmý dětský kanál v nabídce DVB-C

BRAND24

„Naše pozice je ideální pro snahu Short TV využít svůj potenciál v regionu střední a východní Evropy. Náš tým má dostatečné zkušenosti pro zavádění, lokalizaci a distribuci mezinárodních zábavních kanálů na předních platformách napříč trhy střední a východní Evropy,“ dodal generální ředitel Chello Central Europe Levente Málnay. Firma v regionu distribuuje například kanály Sport 1, Sport 2 HD, Spektrum, či Megamax.

Shorts TV HD je první kanál s vysokým rozlišením na světě, který se věnuje krátkým filmům. Stanice byla spuštěna v dubnu 2012 a nyní ji může sledovat přes osm milionů předplatitelů v Nizozemí, Belgii, Francii, Turecku, Rumunsku a ve východní Africe. Programová nabídka ve vysokém rozlišení je rozdělena do žánrových oblastí jako například Hvězdy krátkého filmu, Nejlepší z festivalů a Animace. Shorts TV vysílá 24 hodin denně, zpočátku bude přebíraná v původním znění a později doplněna českými titulky či dabingem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).