Hlavní navigace

ČTÚ vydal nový Technický plán přechodu na digitální vysílání (uvnitř)

31. 10. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 10. 2006

Novou verzi Technického plánu přechodu na zemské digitální televizní vysílání (TPP) dnes zveřejnil Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Odstartoval tak třicetidenní lhůtu pro veřejné připomínkové řízení nad „jízdním řádem digitalizace“, po kterém by měla Rada ČTÚ tento dokument definitivně schválit. Do konce roku by pak měl TPP projít jednáním vlády.

Toto opatření obecné povahy stanovuje lhůty, podmínky a způsob postupu během procesu rozvoje sítí elektronických komunikací pro zemské digitální televizní vysílání v České republice. V dokumentu jsou obsaženy podmínky a postupy při ukončování analogového vysílání v jednotlivých oblastech republiky. Tomu samozřejmě předchází zahajování digitálního vysílání v dané oblasti a po určitou dobu souběžné analogové a digitální televizní vysílání, přiblížil předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák.

BRAND24

TPP i nadále počítá s ukončením analogového zemského televizního vysílání v ČR k 10. říjnu 2010. Jako první přijde o analogový signál Brno, a to již v září příštího roku. Oficiální digitální vysílání zde začne v červnu 2007. Jako poslední přejde na digitální vysílání oblast Jesenicka. Dvořák však upozorňuje, že přechod na digitální vysílání už byl zahájen: Digitální televizní vysílání je již možné sledovat v Praze, Brně a Ostravě. V těchto oblastech se bude vysílat i nadále, jednotlivé multiplexy pouze změní vysílací kanál a programovou nabídku.

Dokument: Technický plán přechodu na zemské digitální vysílání z 31. října 2006 (doc, 571 kB)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).