Hlavní navigace

ČTÚ bude řešit problém RTA vs. CDG jako obchodní spor

18. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
18. 5. 2009

Předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák oznámil, že v nejbližší době proběhne státní kontrola naplňování Technického plánu přechodu (TPP). Bude se kontrolovat nejen pokrytí, ale i ostatní. Na tuto záležitost se určitě operátoři těší, řekl s určitou dávkou ironie Pavel Dvořák. Ten se také vyjádřil ke sporu RTA vs. Czech Digital Group, který podle něj mohl nastat již minulý rok a mohl být už dávno vyřešen.

UX DAy - tip 2

K TÉMATU: TV 7 nezahájí vysílání v květnu, argumentuje technickou překážkou

Pro lepší implementaci TPP sestavíme dokument, který bude jakýmsi prováděcím protokolem, aby nám bylo jasné, jaké technické náležitosti je zapotřebí splnit, abychom naplnili TPP včetně vypnutí oblasti Praha a Plzeň. Myslím si, že půjde o mnohem složitější operaci, než bylo vypnutí žižkovského vysílače, upřesnil Dvořák. Co se týká výše uvedeného sporu (RTA vs. CDG), nemělo by dojít k tomu, že cena pro RTA za provoz v multiplexu 3 by měla být vyšší než pro ostatní subjekty. Budeme řešit obchodní spor, ne technickou překážku, dodal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).