Hlavní navigace

ČT1 vypnula analogové vysílače na Plzeňsku a Karlovarsku

7. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 10. 2009

Česká televize ukončila na Plzeňsku a Karlovarsku vysílání analogového kanálu ČT1. K tomu sice došlo již v noci z 30. září na 1. října, v praxi se zde však ještě několik dní vysílalo oznámení pro diváky, že není chyba na jejich straně, ale je nutné si zajistit příjem jiným způsobem. Textová informace byla určena divákům z vysílačů Cheb – Zelená hora, Jáchymov – Klínovec, Plzeň – Krašov a Plzeň – Krkavec.

ČT postupuje při vypínání kanálu tím způsobem, že několik týdnů před vypnutím do něj umístí piktogram, později také lištu, a když dojde k samotnému ukončení šíření signálu ČT1, ještě několik dní je zde statická černá obrazovka s bílým písmem, ve které se divák dozví bližší podrobnosti. Komerční televize Nova a Prima naopak k žádným takovýmto krokům nepřistupují – analogový program rovnou vypnou. Na uvolněných kanálech tak nyní mohou televizní diváci zachytit signály ze vzdálenějších lokalit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).