Hlavní navigace

Česká televize uvedla do provozu DVB-T převaděč a opakovač v Příbrami

18. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 12. 2009

DOPLNĚNO O VÝKONY DOKRÝVAČŮ Česká televize uvedla do provozu převaděč a opakovač v Příbrami pro svůj multiplex 1. Včera ve večerních hodinách byl uveden do provozu převaděč Příbram – kopec Praha, a dnes odpoledne před 15.00 byl zprovozněn nový DVB-T opakovač Příbram – Březové Hory. Server DigiZone.cz o tom informoval Kamil Levinský, ředitel transformace Českých Radiokomunikací, které zajišťují technický provoz veřejnoprávního multiplexu.

K TÉMATU: ČT hledá lokality pro digitální dokrytí Příbramska. Může jich být i více

BRAND24

Oba vysílače fungují na kanále 29, signál berou z hlavního vysílače Praha – Cukrák. Z vrchu Praha se vysílá pro širší oblast Příbramska výkonem 1 kW, opakovač Březové Hory, který přebírá signál z vrchu Praha, a je určen přímo pro dokrytí města Příbram, vysílá výkonem 10 W. Oba vysílají v horizontální polarizaci. Diváci na Příbramsku si musí kvůli příjmu lepšího signálu digitálního vysílání ČT znovu spustit automatické vyhledávání programů, aby se jim načetl multiplex 1 na novém kanále 29.

Další podrobnosti o multiplexu 1 včetně dalších dokrývačů této sítě můžete najít přímo zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).