Hlavní navigace

ČT uvede švédský pohled na kauzu Gripeny

27. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 2. 2007

Dnes ve 20:00 pokračuje na švédské veřejnoprávní televizi SVT druhým dílem dokument o prodeji stíhaček Jas-39 Gripen do České republiky. První část investigativní práce reportérů ze Švédska vysílala SVT už minulé úterý. Diváci v Česku nebudou o natočený dokument ochuzeni. Jeho podstatnou část odvysílá Česká televize (ČT) už dnes v rámci pořadu komentovaného zpravodajství Události, komentáře, který začíná tradičně ve 21 hodin na programu ČT 2. Hostem vysílání bude v živém vstupu z Bruselu tehdejší ministr zahraničí Jan Kavan. Celou reportáž v rozsahu 25 minut Česká televize odvysílá premiérově na programu ČT 24 dnes od 22.05 a reprízu zítra tamtéž v 11:03.

BRAND24

Česká televize se podílela ve spolupráci se švédskou veřejnoprávní televizi SVT a s britskými a švédskými novináři, jako jsou Sven Bergman a Joachim Dyfvermark, na přípravě reportáže na téma nákupu stíhaček Jas-39 Gripen. Švédští novináři několikrát navštívili Českou republiku a v Praze natočili rozhovory s reportéry České televize. Spolupracovali s nimi na výrobě několika pořadů o tom, jak si Česká republika a další země pořídili stíhačky Jas-39 Gripen, zmiňuje v tiskové zprávě mluvčí ČT Martin Krafl.

Televizní mluvčí kvituje vzájemnou spolupráci televizí obou zemí a poukazuje na dosavadní informační roli ČT: Za poslední roky je toto nejvýznamnější spolupráce mezi Českou televizí a západoevropskými médii, nejen v měřítku České televize, ale všech českých médií. Česká televize se dlouhodobě zabývala tématem nákupu gripenů v pořadech Reportéři ČT a Události, komentáře.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).