Hlavní navigace

ČT slibuje, že její předvolební diskuse budou vyvážené

28. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 7. 2009

Proti tvrzení, že chystané předvolební diskuse by měly protěžovat zástupce dvou nejsilnějších politických stran v zemi – ODS a ČSSD – se dnes ohradila Česká televize. Taková tvrzení naprosto odporují dramaturgickému plánu, který je založen na stejném principu jako v předchozích předvolebních vysíláních, sdělil mluvčí ČT Ladislav Šticha.

Kavčí hory připravují před podzimními předčasnými volbami do Poslanecké sněmovny sedm speciálů Otázek Václava Moravce z nejlidnatějších krajů České republiky. Sedm krajů bylo nominováno s ohledem na konec prázdnin a termín voleb 9. a 10. října – Jihočeský, Olomoucký, Ústecký, Jihomoravský, Středočeský, Praha a Moravskoslezský, upřesnil mluvčí ČT.

Každé debaty se budou podle Štichy účastnit krajští lídři politických stran a hnutí, které budou mít nejlepší preference v systému dvou na sobě nezávislých výzkumů volebních preferencí speciálně připravovaných pro ČT. Poslední, osmá debata den před zahájením voleb bude duelem předsedů dvou nejsilnějších politických stran, tak jak je určí aktuální průzkumy veřejného mínění, dodal Šticha s tím, že tedy není pravda, že musí automaticky jít o předsedy ODS a ČSSD.

BRAND24

Do konce září si může preference zvýšit každá ze stran svou vlastní volební kampaní, míní mluvčí ČT. Speciály Otázek Václava Moravce budou veřejně přístupné. Změnou oproti předchozím vysíláním bude, že tentokrát nebudou hostům moderátora Václava Moravce klást otázky výhradně diváci, ale ptát se bude i pět reprezentantů, významných krajských osobností a místní novináři, doplnil mluvčí veřejnoprávní televize.

DigiZone.cz připravuje rozhovor s ředitelem zpravodajství České televize Milanem Fridrichem o podzimním programovém schématu ČT 24 a způsobu, jakým tento program referuje o politických stranách

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).