Hlavní navigace

ČT si posvítí na další neplatiče, tentokrát se satelitními přijímači

6. 11. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 11. 2006

Česká televize pokračuje v tažení proti neplatičům koncesionářských poplatků. Kromě domácností, právnických subjektů a podnikatelů se na nyní zaměřuje na držitele dekódovacích karet pro příjem satelitního signálu programů ČT. Kavčí hory získaly od satelitních společností databáze uživatelů dekódovacích karet, které porovnala se svou databází poplatníků a nyní oslovuje dopisem ty domácnosti, které poplatek nehradí.

BRAND24

Písemná výzva se týká všech držitelů dekódovacích karet, kteří jsou v databázi ČT i v databázi distributorských společností karet a mají na poplatcích dluh. Těchto cca 7.000 dlužníků obdrželo výzvu k uhrazení dluhu. Pokud ji vyslyší, vyhnou se zablokování dekódovací karty a případné následné žalobě, sdělil mluvčí ČT Martin Krafl.

Akce je zaměřená také na všechny držitele dekódovacích karet, kteří jsou v databázi distributorských společností karet, ale koncesionářský poplatek ČT nikdy neplatily. Tito držitelé dekódovacích karet obdrží výzvu, aby se k platbě přihlásili nebo doložili, že jsou evidováni. Pokud tak neučiní, hrozí jim zablokování karty a pokuta ve výši 10.000 Kč za nepřihlášený přijímač, varuje Krafl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).