Hlavní navigace

ČT potřebuje šéfa programu, míní kandidát na ředitele Chudárek

22. 7. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
22. 7. 2011

Zrušení funkce programového ředitele České televize bylo nesmyslné a je třeba ji co nejdříve obnovit. Myslí si to výkonný ředitel hudební televize Óčko a jeden z kandidátů na generálního ředitele ČT Hynek Chudárek. Programu ČT podle něj chybí koordinace, jednotlivé stanice veřejnoprávní televize programují bez ohledu na ostatní a vůbec se vzájemně nedoplňují a nepodporují. Vzájemná koordinace chybí i v propagaci napříč programy ČT.

K TÉMATU: Tematické kanály České televize odebírají diváky ČT 1. Nejdřív ČT 24, teď už i ČT 2

Už při první volbě jsem nebyl zastáncem řízení programu v podobě čtyř samostatných šéfů čtyř různých programů bez vzájemné provázanosti a nejsem jeho zastáncem ani teď. Podle mne má být jeden silný programový šéf – samozřejmě se nebavíme o zpravodajství a sportu, ale o Jedničce a Dvojce. Tento šéf musí zajistit cross promo, synergie, vzájemné vazby mezi kanály, efektivní využívání v oblasti programování a podobně. Program obou stanic musí fungovat jako celek, prohlásil Chudárek v rozhovoru pro měsíčník Strategie.

ČTĚTE TAKÉ: Ředitelem ČT chce být znovu i výkonný šéf Óčka Hynek Chudárek

BRAND24

Stejnou výtku k současné struktuře vedení programu ČT zopakoval Chudárek i pro aktuální vydání ekonomického týdeníku Euro. Základem je nové nastavení fungování programových schémat kanálů a ustanovení jednoho ředitele programu, jak tomu v ČT bylo dříve. Spolupráce jednotlivých kanálů by přinesla synergie na nákladové straně a zároveň by umožnila křížovou podporu programu. Tím by se ušetřily peníze a časem by vzrostla i sledovanost, nastínil výkonný šéf Óčka svoje plány v případě, že se stane ředitelem ČT.

Chudárek by nadále ponechal samostatné šéfy zpravodajství a sportu ČT, programy ČT 24 a ČT 4 by tak měly své vlastní ředitele. Zpravodajství veřejnoprávní televize podle něj musí být objektivní, nezávislé a vyvážené. Tam to začíná a tam to končí. To znamená, že vše bude záviset na výběru šéfa zpravodajství, ve kterého musíte mít absolutní důvěru. To bude osoba, která bude všechny zajímat. Já samozřejmě vím, koho bych chtěl, naznačil Chudárek. Rada ČT bude nového ředitele volit 21. září, dva týdny předtím vybere pět finalistů konkurzu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).