Hlavní navigace

ČT odsunula premiéru seriálu Cukrárna kvůli Slovenské televizi

13. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 8. 2010

Nový původní seriál Cukrárna se na obrazovce České televize neobjeví letos na podzim kvůli dohodě se Slovenskou televizí, s níž ČT doprodukovala jiný seriál Kriminálka Staré město a nasadí jej od září místo Cukrárny. Serveru DigiZone.cz to řekl mluvčí ČT Ladislav Šticha. K nasazení Kriminálky Staré Město došlo po dohodě se Slovenskou televizí, která bude seriál paralelně vysílat na Slovensku, vysvětlil mluvčí.

K TÉMATU: Podzim na ČT: Další řady StarDance a Vyprávěj, nový seriál Kriminálka Staré město

BRAND24

Kriminálku Staré město bude vysílat ČT 1 od 20. září každé pondělí od 20 hodin. V první verzi programového schématu Jedničky na září, které začátkem srpna zveřejnila agentura Media Master, jež prodává reklamní časy na ČT, byly pondělní večery věnované seriálu Cukrárna. Před letními prázdninami ČT v tomto čase vysílala další původní seriál Vyprávěj. Ten se od září rovněž vrací na obrazovku, nově ale v pátek od 20 hodin.

Zatím není jasné, který z těchto dvou nových seriálů ČT uvidí diváci ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Vyprávěj i Kriminálka Staré město jsou vyrobeny v HD rozlišení, přiblížil Šticha, ale na dotaz serveru DigiZone.cz neupřesnil, zda Kavčí hory počítají s tím, že budou v pondělí i v pátek, kdy ČT 1 tyto seriály nasadí do vysílání, distribuovat signál ČT 1 ve vysokém rozlišení obrazu. Během pátku totiž nyní vysílá v HD rozlišení program ČT 2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).