Hlavní navigace

ČT natočí českou verzi sitcomu Raymonda má každý rád, obsadí Sašu Rašilova

3. 2. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Rašilov ztvární postavu sportovního komentátora Rudyho. „Je to mírotvůrce a někdy i hromosvod, na který se všichni obracejí,“ řekl ke své postavě známý český herec.

Po sitkomu Kancl se tuzemské verze dočká také americká situační komedie Raymonda má každý rád. Česká televize dnes oznámila, že začala natáčet nový seriál pod názvem Rudyho má každý rád. Do hlavní role byl obsazen Saša Rašilov. Původní postavu Raymonda ztvárnil v letech 1996 až 2005 Ray Romano. Seriál zobrazuje každodenní starosti sportovního novináře Rudyho, jehož rodinný život by probíhal vcelku normálně, jen kdyby v domě přes ulici nežili jeho rodiče a starší bratr, prozradila děj v kostce mluvčí veřejnoprávního média Alžběta Plívová. Kromě Rašilova diváci uvidí v dalších rolích Jitku Schneiderovou, Evu Holubovou, Davida Novotného nebo Oldřicha Navrátila.

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize nasadí na jaře druhou řadu sitcomu Marta a Věra

Rudy je sportovní komentátor, ale především je to otec od rodiny, uvedl ke své roli Saša Rašilov a doplnil: Rudy je mírotvůrce a někdy i hromosvod, na který se všichni obracejí. Je středobodem, jehož optikou ty příběhy vnímáme, a proto si myslím, že se v něm, i v těch situacích, které jsou doslova krystalické, spousta lidí může najít. Předloha je totiž velmi kvalitní, ověřená a úspěšná. Člověk, který ji vymyslel, je stand-up komik, který všechny tyto situace zažil ve svém rodinném prostředí, postupně je převáděl na jeviště, až se z toho nakonec stal hraný seriál. A převod do českého prostředí je podle mě naprosto plynulý.

BRAND24

Z ARCHIVU: Sitkom oslavil šedesátku

Postavu matky ztvární již zmiňovaná Eva Holubová. Americkou předlohu jsem schválně příliš nestudovala, protože to nemůžu hrát jako ta americká herečka. Se všemi kolegy na place se mi ale pracuje bezvadně. Ono se to sice říká vždycky, ale opravdu je to tak a já na to mám štěstí po celý svůj život. A musím říct, že mi bude líto, až tohle natáčení skončí, protože je opravdu skvělé, sdělila Holubová. Kreativní producent Jan Štern je z dosavadním natáčením spokojený. Jsem si jist, že divák ani nepozná, že jde o adaptaci amerického sitkomu. Běžné rodinné situace a konflikty vtipně a chytře popsané v dialozích a výborně zahrané pěticí herců divákovi připomenou jeho vlastní život. Kdy diváci sitkom uvidí, ČT neprozradila.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).