Hlavní navigace

ČT investuje do filmové tvorby 131 mil. korun

10. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 8. 2009

Česká televize se bude v roce 2010 podílet na vzniku 19 filmů, do kterých vloží celkem 131 milionů korun. Více než polovinu této částky budou tvořit hotové peníze, zbytek budou jiné formy plnění. Informuje o tom deník E15. ČT se i letos podílí na vzniku stejného počtu filmů a udržuje si pozici největšího koproducenta českých filmů.

Je to předběžný plán, je možné, že se realizace některých filmů protáhne i do dalších let, uvedl pro E15 ředitel výroby ČT Václav Myslík. Za poslední tři roky přitom veřejnoprávní televize investovala do filmové tvorby v průměru 120 mil. korun.

Nova se v poslední době pouští do koprodukce českých filmů. V některých případech poskytuje peníze přímo, jinde se podílí na marketingu. S její podporou se letos v kinech objeví filmy Operace Dunaj, 2Bobule nebo groteska Ulovit miliardáře. Pro rok 2010 má Nova zatím podepsány filmy Doktor od Jezera hrochů od režiséra Zdeňka Trošky a Kawasakiho růže Jana Hřebejka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).