Hlavní navigace

ČT 24 nenakoupí zahraniční dokumenty od bývalé televize Z1

15. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 2. 2011

Zahraniční dokumenty, které si oblíbili diváci dnes již zaniklé zpravodajské televize Z1, se neobjeví na konkurenčním zpravodajském kanálu ČT 24. Česká televize neplánuje jejich nákup, ale uvažuje o častějším zařazení dokumentů do vysílání ČT 24. Serveru DigiZone.cz to řekl mluvčí ČT Ladislav Šticha.

K TÉMATU: Zpravodajská televize Z1 končí, skupina J&T ji odmítá dál dotovat

ČT 24 registruje oblíbenost tohoto formátu u diváků zpravodajských televizí, toto téma je široce diskutováno na sociálních sítích. Proto se nějakým způsobem bude snažit divákům vyjít vstříc. Veškerá jednání jsou na začátku a určitě neprobíhají s První zpravodajskou (společnost, která vlastnila vysílací licenci televize Z1, pozn. red.), uvedl Šticha. ČT 24 podle něj ale zároveň respektuje postavení programu ČT 2 jako primárního vysílatele dokumentů v rámci České televize.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Novinky ČT 24 od ledna: Highlight, Turbulence, Hranice dokořán a další

Už dnes ČT 24 vysílá původní dokument v sobotu večer ve 20.00 v cyklu Fokus ČT 24. Úvahy o využití různých forem dokumentů se zatím ubírají směrem k tzv. speciálům ČT 24, což by mohlo vhodně doplnit dramaturgickou pestrost těchto pořadů, vysvětluje mluvčí ČT. Ve hře je samozřejmě i jejich využití ve víkendových dnech, které nejsou zpravodajsky tak silné, jako pracovní dny, dodal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).