Hlavní navigace

ČT24 mění kvůli nehodě pendolina u Studénky program, od 10:30 nabízí mimořádné zpravodajství

22. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rychlovak se poblíž Studénky na Ostravsku srazil s nákladním automobilem, záchranáři na místě hlásí dva mrtvé a několik těžce zraněných. Do Studénky zamířil premiér.

Mimořádné vysílání ke smrtelné nehodě rychlovlaku Pendolino u Studénky na Ostravsku spustil v 10:30 zpravodajský kanál ČT24. Vlak kategorie SuperCity se dnes ráno poblíž Studénky srazil na přejezdu s nákladním automobilem, který zcela zdemoloval čelo vlaku a rozpáral část jeho boku. Záchranáři z místa hlásí dva mrtvé a mnoho zraněných, několik z nich těžce. Provoz na hlavní trati mezi Ostravou a Prahou byl zcela zastaven, dopravci nasazují náhradní autobusy. Místem nehody měla krátce po neštěstí jiným vlakem Pendolino od Prahy projíždět česká vláda, která měla na dnešek naplánované výjezdní zasedání v Ostravě. Ministři rovněž přesednou na autobus.

Premiér a ministři dopravy, vnitra a zdravotnictví dorazili na místo nehody. K neštěstí došlo v 7:43 hod. ráno před Studénkou, před srážkou Pendolino jelo plnou rychlostí a po nárazu brzdilo několik set metrů. Ve vlaku v té době cestovalo 170 lidí, řadu z nich museli záchranáři vyprostit, protože zůstali zaklíněni mezi sedačkami.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).