Hlavní navigace

ČT 24 dává před Událostmi delší počasí než ČT 1, opakuje relaci z podvečera

3. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize prodloužila stopáž předpovědi počasí před hlavní zpravodajskou relací Události. Změna se ale týká pouze zpravodajského kanálu ČT 24.

Počasí na ČT 24 před Událostmi je pětiminutové, začíná v 18:55 a nenavazuje na minutovou upoutávku Události za okamžik. Tu ČT 24 od tohoto týdne nevysílá. Naopak na ČT 1 začínají Události za okamžik, které volně přecházejí v Počasí, až v 18:56 a samotná předpověď má stopáž tři minuty. Oba programy ČT tak před sedmou hodinou večer vysílají něco jiného.

ROZHOVOR: Potěšilo by nás, kdyby Události porážely Primu, říkají šéfové zpráv ČT

BRAND24

Kavčí hory už tuto změnu zapracovaly do svých programových schémat. Čtenáři DigiZone.cz postřehli, že ČT 24 od 18:55 pouze opakuje relaci, kterou vysílá společně s ČT 1 v 17:55 před Událostmi v regionech (a není tedy v grafice nových Událostí, protože Události v regionech si ponechaly stejnou vizuální podobu jako celá ČT 24).

„Není to strategie, ale nutnost a okamžitá improvizace. Na ČT 24 nesmí být sponzoring ze zákona, tak to spojujeme až na sedmou a zařadili jsme reprízu počasí ze 17:55 a taky to tak označili,“ vysvětlil pro DigiZone.cz ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).