Hlavní navigace

ČT 2 po celý den připomíná Václava Havla. První český prezident zemřel před rokem

18. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vysíláním Dvojky se dnes prolínají Poslední vzkazy Václava Havla, dosud nezveřejněné nahrávky, které se nevešly do loňského dokumentu Společný výslech

Roční výročí úmrtí posledního československého a prvního českého prezidenta Václava Havla dnes po celý den připomíná druhý program České televize. Od deváté hodiny dopoledne do půlnoci nabízí několik krátkých zastavení, nazvaných Poslední vzkazy Václava Havla, což jsou záběry s prezidentem, které se nevešly do loňského dokumentu Romualda Štěpána Roba Společný výslech, v němž spolu promlouvají Václav Havel a pražský arcibiskup Dominik Duka. Pětiminutové vzkazy ČT 2 vysílá v 9:00, 12:35, 16:05, 20:00, 22:00 a 00:10.

K TÉMATU: Státní pohřeb Václava Havla zvedl sledovanost ČT 1 a ČT 24, snížil Novu

Od 15:40 odvysílá Dvojka dokument Le Cirque Havel o divadelní poctě Václavu Havlovi na letošním festivalu Villeneuve-en-scene u Avignonu. Vladimír Morávek připravil se souborem Divadla Husa na provázku a studenty lyonské divadelní školy ENSATT zkrácenou verzi pro šapitó. Štáb ČT zachytil tuto jedinečnou událost, která byla součástí pocty Václavu Havlovi organizované francouzskými divadelníky. Dokument se kromě atmosféry festivalů v Avignonu a ve Villeneuve snažil zachytit francouzský pohled na odkaz Václava Havla – dramatika,” popisuje ČT.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Odchod Václava Havla televize nezaskočil. S výjimkou Barrandova obstály

Na 16:10 naplánovala ČT 2 rakouský dokument Václav Havel: moje Praha, v němž Václav Havel provázel rakouské dokumentaristy po svých oblíbených místech v české metropoli. Hlavní vzpomínkou však bude od 21:05 premiéra dokumentu Moniky Le Fay Poslední odcházení Václava Havla, který zachytil loňské loučení se zesnulým prezidentem i letošní vzpomínku, ke které se začátkem listopadu sešli u Hrádečku na Trutnovsku lidé, kteří trávili s Václavem Havlem jeho poslední okamžiky: sestra Veritas, osobní lékař Tomáš Bouzek, přítel a dodavatel kvalitní stravy Jiří Rejthar a spolupracovnice Ivana Reichlová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).