Hlavní navigace

ČT 1 vypne 30. dubna analogové vysílání ze Žižkova, ať se děje, co chce

28. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 1. 2009

Česká televize je připravena vypnout 30. dubna zemské analogové vysílání svého programu ČT 1 z hlavního městského vysílače v Praze na Žižkově, „ať se děje, co chce“. Na dnešním zasedání Rady ČT na Kavčích horách to řekl vedoucí projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš.

Co se týče Prahy-města, z našeho pohledu je bezpodmínečné. 30. dubna ve 23:59 skončí vysílání ČT 1 z Prahy-město, Mahlerovy sady, ať se děje, co se děje, citovala Hanuše agentura ČTK. Je to nařízení vlády, není to nic, o čem bychom měli diskutovat, dodal Hanuš. Veřejnoprávní televize přitom dosud tvrdila, že pokud by v termínu neukončily analogové vysílání ze Žižkova komerční televize Nova a Prima, bude ČT 1 v analogovém vysílání pokračovat také.

BRAND24

Generální ředitel Novy Petr Dvořák opakovaně dubnový termín vypínání analogového vysílání v Praze zpochybnil. Řada domů podle něj není připravena na přechod k digitálnímu příjmu televize, protože nestihla upravit společné televizní antény. Praha bude vůbec prvním regionem, kde definitivně skončí analogové televizní vysílání. V září skončí analogová televize v územní oblasti Plzeň a v říjnu ve středních Čechách.

Vypínání analogu se však týká pouze vysílačů velkého a středního výkonu, analogové převaděče budou vysílat dál až do listopadu 2011.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).