Hlavní navigace

ČT 1 odvysílá v létě cyklus Slovenské televize Nesmrtelní

5. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 4. 2011

Česká televize chce divákům na podzim nabídnout na podzim některé formáty známých televizních studií, ne tedy těch hollywoodských – americké filmové trháky a podobně. Již v létě má na první program připravený slovenský cyklus Nesmrtelní, který se bude vysílat v původním znění – tuzemští herci budou mluvit česky, slovenští slovensky. Jde o projekt, který byl financovaný STV ve spolupráci se slovenským státem v loňském roce.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: ČT 1 zkrátí Sama doma, změní podvečerní schéma a vrátí regiony

STV Jednotka vysílala Nesmrtelné od 8. listopadu 2010, ČT je nabídne od tohoto léta. Podle výkonného ředitele ČT 1 Radana Dolejše má Česká televize výhodu v tom, že nabízí novinky i v době prázdnin, kdy komerční stanice spí z důvodu nezájmu inzerentů. Nesmrtelní jsou cyklem deseti příběhů ze světové i slovenské literární tvorby. Podíleli se na nich známí scénáristi, například Róbert Šveda, Tereza Felixová, Anna Fifiková nebo Roman Olekšák. Mezi díly, která se na Jedničce objeví, patří Rozum a cit, Paní Bovaryová, Revizor a další.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).