Hlavní navigace

ČT 1 od ledna zamíchá s pořady, ČT 2 zavede několik původních novinek

30. 11. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
30. 11. 2010

Neobvyklé programové přesuny zažije od Nového roku první program České televize. Úspěšný pondělní seriál Cukrárna se uprostřed vysílání přesune na páteční večer od 20 hodin místo končící aktuální řady seriálu Vyprávěj a na pondělní prime time nasadí nové vedení ČT 1 v čele s výkonným ředitelem Radanem Dolejšem reprízy všech řad seriálu Četnické humoresky. Ještě před ně ale ČT 1 umístí do podvečera reprízy všech řad Nemocnice na kraji města.

K TÉMATU: Četnické humoresky se vrátí v lednu na ČT 1, v pondělí nahradí Cukrárnu

O programových novinkách, s nimiž ČT oficiálně seznámí novináře na dnešní tiskové konferenci, s předstihem informoval deník MF Dnes. Podle něj se na ČT 1 od Nového roku objeví každé úterý nový dvacetidílný cyklus Rozmarná léta českého filmu z produkce Petra Vachlera, autora Kinoboxu, producenta filmových cen Český lev a televizních cen Elsa. Na každý díl, který bude shrnovat polistopadovou historii české kinematografie, naváže film z daného období.

ROZHOVOR: Janeček mi řekl: Je třeba to tady rozhýbat, říká nový šéf ČT 1

Na středeční večery po Poště pro tebe připravila ČT 1 zábavný cyklus Komici na jedničku, kterým bude provádět Petr Nárožný. Každý dál se zaměří na jednu z hereckých legend a Jednička po něm odvysílá film s tímto hercem. První díl nabídne Vlastu Buriana a poté i jeho film Král komiků. Sobotní večery na Jedničce budou patřit velké zábavě, v lednu pořadu Bavíme se s imitátory, který bude moderovat herec Václav Postránecký.

ČTĚTE TAKÉ: Podívejte se na loga nových pořadů, registrovaná Českou televizí

Jednou z novinek, ke kterým si ČT už registrovala název a logo, bude pořad pro děti Planeta Yó, který se na Jedničce objeví každý den od pondělí do čtvrtka odpoledne. Změnu čeká i zpravodajství, Události v regionech by se měly zcela přesunout na zpravodajský kanál ČT 24, zatímco na Jedničce zůstanou odpoledne jenom kratší zprávy. Vedení Jedničky také usiluje o zkrácení hlavní zpravodajské relace Události, jejíž delší verze by měla časem zůstat jen na ČT 24.

NAPSALI JSME: „Podzimní“ šéfka programu ČT: Dvojka se propadá, její diváci byli zvyklí na sport

BRAND24

Více novinek se od ledna objeví na programu ČT 2. Na každý všední den v prime time od 20 hodin vedení Dvojky naplánovalo dvacetiminutový pořad Kultura s Dvojkou, což by měl být aktuální průvodce světem umění. V odpoledních hodinách se pak každý všední den na Dvojce objeví Televizní akademie, což má být živě moderované pásmo vzdělávacích pořadů. Každý den jej bude moderovat někdo jiný a zaměří se na jiný obor. V pondělí na historii s Václavem Žmolíkem, v úterý Evropě s Janem Kovaříkem, ve středu na umění s Jitkou Novotnou, ve čtvrtek na lidi a společnost se Zuzanou Burešovou a v pátek Planetě Zemi s Petrem Horkým.

Podrobnosti o lednových programových novinkách na ČT a plánované reorganizaci přinese DigiZone.cz během dnešní tiskové konference

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).