Hlavní navigace

CS Film vsadí v létě na pohádky, divákům chce nabídnout i méně známé tituly

16. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Vyzkoušeli jsme si, že prázdninám nejvíce sluší rodinná zábava. Proto opět dostanou velký prostor klasické filmové pohádky,“ zdůvodnil programový ředitel televize Jan Jurka.

Období od 5. července do 6. září by mělo, stejně jako v loňském roce, patřit na tematickém kanálu CS Film pohádkám. Stanice je nabídne v tomto čase vždy v neděli od 20 hodin. Filmový program chce divákům přinést nejen notoricky známé tituly, ale i pohádky, které jsou řadou diváků úplně zapomenuty. Namátkou jsou připraveny snímky Byl jednou jeden král, Hrátky s čertem, Jestřábí moudrost, Obušku, z pytle ven!, Pohádka o putování, Princeznu se zlatou hvězdou, Pohádky tisíce a jedné noci nebo Dařbuján a Pandrhola. Kanál je součástí nabídky placených služeb v České republice i na Slovensku.

Tipy C

NEPŘEHLÉDNĚTE: Stanice CS Film slaví deset let na trhu placené televize v České republice

Vyzkoušeli jsme si, že prázdninám nejvíce sluší rodinná zábava. Proto opět dostanou velký prostor klasické filmové pohádky. Jednak kvůli tomu, že nejvíce přispívají k pohodě, a také kvůli tomu, že je sledují diváci bez rozdílu věku, zdůvodnil dramaturgický záměr programový ředitel televize Jan Jurka. Diváci by podle jeho slov neměli opomenout zejména Pohádky tisíce a jedné noci, devadesátiminutový film Karla Zemana z roku 1974. Tento klasik domácího trikového filmu se v něm vrátil k čistě animované tvorbě. Jako inspirace mu posloužily arabské pohádky o námořníku Sindibádovi, uvedl Jurka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).