Hlavní navigace

České Radiokomunikace ještě neví, zda půjdou do tendrů o digitální rozhlas

26. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 10. 2010

Účast Českých Radiokomunikací ve výběrových řízeních na provozovatele krajských sítí pro zemský digitální rozhlas není jistá. Firma, která se neúspěšně pokoušela získat i první celoplošný multiplex pro digitální rozhlas, dosud neví, zda se nových soutěží, vypsaných Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ) zúčastní. České Radiokomunikace se nyní seznamují s podmínkami výběrového řízení, rozhodnutí zatím nepadlo, řekla serveru DigiZone.cz mluvčí firmy Marie Fianová.

K TÉMATU: ČTÚ vypsal tendry na operátory krajských sítí pro digitální rozhlas

ČTÚ vypsal tendr na operátory 13 krajských sítí pro digitální rozhlas v polovině října (zadávací dokumentace). Vítěz, který získá rozhlasový multiplex v Praze, ztratí podle úřadu automaticky šanci získat rozhlasovou digitální síť v kterémkoli dalším kraji České republiky a naopak, držitel kterékoli krajské sítě nebude moci provozovat digitální rozhlas v Praze. Jediným kritériem pro hodnocení nabídek bude podle ČTÚ nabídnutá cena za frekvence.

ČTĚTE TAKÉ: Do tendru o sítě pro digitální rozhlas se přihlásíme, říká šéf firmy Teleko

Vyvolávací cenu pro dražbu kmitočtů pro digitální rozhlas stanovil ČTÚ na tisíc korun za každých celých 10 tisíc obyvatel daného kraje. Účast v tendru zatím pro server DigiZone.cz potvrdila příbramská společnost Teleko, která se digitálním rozhlasovým vysíláním dlouhodobě a intenzivně zabývá. Účast vážně zvažuje také společnost Telefónica O2, která je kritizovaná kvůli nevyužívání kmitočtů pro její televizní multiplex 4.

BRAND24

NAPSALI JSME: Telefónica O2: Uvažujeme o účasti v tendru na sítě pro digitální rozhlas

Zájemci se mohou do krajských tendrů hlásit do 3. prosince letošního roku, ČTÚ chce vítěze vybrat ještě do konce roku. Ve hře jsou kmitočty v takzvaném L pásmu, které je podle Českých Radiokomunikací pro digitální rozhlas méně efektivní než III. televizní pásmo, pro nějž Česká republika získala příděly pro digitální rozhlas na kanálech 11 a 12.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).