Hlavní navigace

Co dělají digitální televize, když nemůžou vysílat?

9. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
9. 2. 2007

Jak se daří společnostem, které loni v dubnu získaly od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) digitální licenci a v těchto dnech se měly objevit v éteru? Osudy šesti společností spojuje spor o platnost licencí, odstartovaný loňským rozhodnutím Městského soudu v Praze, že rada nedostatečně odůvodnila, proč digitální licenci nezískaly televize Nova a Galaxie sport.

Co dělají tito provozovatelé dnes, deset měsíců po udělení licencí, zjišťoval zpravodajský server iDnes.cz. Hudební televize Óčko se podle generálního ředitele Jiřího Balvína průtahy s platností licence výrazně nedotkly, protože vysílá přes kabel a satelit. Óčko je také součástí zemského digitálního experimentu v Praze. Regionální televizní agentura (RTA) zase přistoupila na tříhodinové regionální vysílání v rámci sdílených frekvencí s televizí Prima, což podle výkonného ředitele RTA Jaroslava Korytáře bere jako předstupeň rozšíření projektu na vlastní celoplošné vysílání.

BRAND24

Zpravodajská televize Z 1 podle generálního ředitele Martina Mrnky postupně propustila všechny zaměstnance. Vysílat přitom chtěla už od letošního února. Televize Febio nikoho propouštět nemusela, protože kromě ředitele Richarda Rybníčka neměla žádné interní zaměstnance. Oproti tomu televize Barrandov, která získala řadu profesionálů z Novy a Primy, si všechny zaměstnance podržela a vyrábí pro televizi Prima soutěž Ber nebo neber.

Jediným, kdo se k budoucnosti příliš nevyjadřuje, že šéf dětské televize Pohoda Radim Pařízek. Více v dnešním článku na iDnes.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).