Hlavní navigace

CME, vlastník TV Nova, chce spustit v Česku videoserver

11. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 9. 2008

Bermudská společnost Central European Media Enterprises (CME), mj. vlastník českých kanálů Nova, Nova Cinema a Galaxie sport, uvažuje o tom, že u nás spustí nový videoserver. Více než konkurencí značkám jako je např. Stream.cz, by rád konkuroval rovnou portálu, který byl všem těmto stránkám vzorem – YouTube. Jak uvádí dnešní vydání Hospodářských novin, CME chce maximálně využít a propojit možnosti komunitního serveru. My si pak třeba můžeme vybrat ty nejpopulárnější (videa, pozn. red.) a odvysílat je např. v televizi, aby je mohl vidět každý, konstatoval šéf společnosti Michael Garin.

Garin jmenoval i další výhodu komunitních serverů. Když byly před pár lety teroristické útoky v Londýně, prvních patnáct minut vysílání byly BBC, Sky a další zásobováni obrázky z mobilů. Lidé udělali obrázek a poslali ho rovnou do televize, připomněl v Hospodářských novinách Garin. Jak ale řekl deníku Aleš Miklík, šéfredaktor našeho sesterského serveru Lupa.cz, není podle něj v České republice velká naděje na úspěch u takového projektu. Zatím není jisté, o co přesně půjde, ale každopádně by to mělo CME těžké. Už tu funguje Stream, který je podporován Seznamem a Google chce svůj YouTube spustit v češtině ještě do konce letošního roku, prohlásil Miklík.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).