Hlavní navigace

Čísla z peoplemetrů by byla pro televizi Z1 zavádějící

12. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 9. 2008

Lidové noviny dnes v článku, který je schovaný pod titulkem s názvem „Až teď může Z1 konkurovat“, přinášejí rozhovor s generálním ředitelem zpravodajské televize Z1 Martine Mrnkou, která nedávno oslavila sto dní od svého startu. To, co nabízíme od 1. září, je plnohodnotný program. Kdo si pamatuje, jak začínala Nova či před třemi lety ČT 24, ví, že nelze vše odladit ve zkušebním vysílání, řada věcí se ukáže až v ostrém provozu, konstatoval Mrnka. Nová digitální televize zatím nezveřejnila, kolik má diváků, podle jejího ředitele by mělo jít o číslo v řádech desítek tisíc.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Zpravodajská Z1 slaví sto dní. Rekapituluje a představila novinky

Z1 však pro zjišťování sledovanosti nepoužívá tzv. peoplemetry. Čísla jen z peoplemetrů jsou pro zpravodajskou televizi zavádějící, stejně jako pro sportovní kanál, který často hraje v restauracích, uvedl Mrnka. Jednou z výtek byla také skutečnost, že přehrávání pořadů z archivu nemohou na webových stránkách kanálu používat např. uživatelé operačního systému Mac OS. I na tom prý Z1 pracuje. Co se týká zařazení nedělních diskusí s Barborou Tachecí, které se ve vysílání několikrát objevily, šlo zatím pouze o zkoušku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).