Hlavní navigace

Čínská televize spustila na satelitu arabské vysílání

28. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 7. 2009

Jak na svém webu informoval zpravodajský kanál ČT 24, státní čínská televize CCTV spustila vysílání svého dalšího kanálu, a to v arabštině. Ten mohou např. naladit diváci prostřednictvím satelitu Badr, kde má označení CCTV A. Program není jediným, který vysílají Číňané cizojazyčně. CCTV už má např. speciální program CCTV F ve francouzštině nebo CCTV 9, který má pro změnu propagovat Čínu v dobrém světle v zahraničí.

Obsahem vysílání CCTV A má být zpravodajství, zábava a kulturní pořady. Co se týká zásahu počtu obyvatel, mělo by ho mít k dispozici téměř 300 milionů arabsky hovořících diváků ve 22 zemích. Svůj zvláštní program pro tuto část světa má i britská BBC. Doufáme, že svět pozná lépe Čínu a Čína pozná lépe zbytek světa, uvedl podle ČT 24 viceprezident čínské CCTV Zhan Changming. Web zároveň dodal, že tamní státní televize připravuje na září také kanál v ruštině.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).