Hlavní navigace

Chystaná televize InzertMax TV přišla o licenci. Projekt prý ale není mrtvý

21. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 4. 2011

První čistě inzertní televize v České republice s názvem InzertMax TV, která měla podle původních plánů začít vysílat loni v říjnu, přišla z rozhodnutí Rady pro Rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o licenci. Vyplývá to z jejího posledního zápisu, který má server DigiZone.cz k dispozici. Provozovatelem InzertMaxu měla být stejnojmenná společnost a stanice plánovala distribuci v DVB-T i na satelitu.

Z ARCHIVU: Podívejte se na prezentaci chystaného českého kanálu InzertMax

Stanice měla mimo jiné jako svůj hlavní distribuční kanál k divákům používat digitální terestrický multiplex 3 na 46. kanálu, který však byl provozovateli této sítě, společnosti Czech Digital Group, v loňském roce odebrán Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ). Byl označen jako plýtvání kmitočtovým spektrem, jelikož stejná firma už provozovala tuto síť na kanálu 59, ovšem s jinými stanicemi. Diváci tehdy přišly prostřednictvím DVB-T mimo jiné o programy Prima HD a TV Noe.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Praha přišla o dva digitální programy: Primu HD a televizi Noe

Podle Jana Hájka ze společnosti Orca, která měla InzertMax TV jako agentura mediálně zastupovat, prý tento projekt není mrtvý a uvažuje se o jeho oživení. Držitelem licence by pak byla jiná společnost. Chystaná stanice se označovala ve svých propagačních materiálech jako neplnoformátová televize bez kopií již zaběhnutých pořadů, která bude kopírovat formát úspěšný ze zemí, jako je například USA, Německo nebo Rakousko.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).