Hlavní navigace

Chudák Rey asi neměl moc prima večer

5. 10. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Na Nově zřejmě létaly hodně tučné pokuty kvůli chybné pozvánce na hlavní večerní film Primy, která zazněla na konci pátečních Televizních novin

„Po sportu a po počasí vás čeká Princ z Persie: Písky času. To zní romanticky,“ prohlásil na závěr pátečních Televizních novin Rey Koranteng. Nejen v redakci bulvárního deníku Blesk si v tu chvíli uvědomili, že jde o moderátorský přeřek roku: vždyť Nova o pátečních večerech vysílá české pohádky! Prince Persie dávala konkurenční Prima, což však Rey Koranteng evidentně nevěděl. Stejně jako neví, že jeho chlebodárce už loni uzavřel obchod desetiletí s Českou televizí, v jehož rámci vyměnil práva na olympijský hokej v Soči za seriál Chalupáři, pár koprodukčních českých filmů a hlavně pohádky, kterými teď Nova poráží právě ČT 1 (jejími vlastními pohádkami!).

Rey Koranteng je v tom samozřejmě nevinně, pozvánku na večerní program Novy si moderátoři Televizních novin nepíší sami. Pouze čtou to, co je předpřipravené na čtecím zařízení. Člověk, který zaměnil pohádku Jak si zasloužit princeznu za film Princ Persie: Písky času, si zřejmě slušně „vydělal“. Promování hlavní konkurence v nejexponovanějším vysílacím čase je průšvih jako mraky. Ovšem stálo by za to zjistit, jak velkou kontrolou procházejí příspěvky, které jdou na čtecí zařízení moderátorů Televizních novin. Za tak velkou chybu přeci nemůže nést odpovědnost jediný člověk, který tu zdravici napsal. Větu musel někdo editovat a schválit.

BRAND24

Také by bylo zajímavé dozvědět se, odkud autoři pozvánek k večernímu programu čerpají informace o vysílaných pořadech. Jak je možné, že vůbec mohlo dojít k takové záměně? Nebo to byla schválnost a pokus, zda se podaří takový šprým včas odhalit? Sabotáž na Reye Korantenga? Těžko říct. Faktem je, že Novou propagovaný film Primy vidělo v pátek večer 385 tisíc dospělých diváků, zatímco pohádku na Nově 1,093 milionu. Dopad antipozvánky byl tedy nulový, podobných čísel dosahovaly hlavní kanály Novy a Primy i uplynulé pátky od začátku letošní podzimní sezóny. Nabízí se tedy další otázka: K čemu takové pozvánky na konci Televizních novin jsou?

Přesvědčí upoutávka od moderátora nejsledovanějších zpráv v Česku nerozhodnutého diváka, aby zůstal i po zprávách u sledování Novy? A nebo člověk, který dokouká Televizní noviny až do konce, žádnou upoutávku nepotřebuje, protože by tak jako tak nikam jinam nepřepnul? Nova má jistě k dispozici řadu sofistikovaných výzkumů, které dávají na tyto otázky alespoň částečné odpovědi. Což nic nemění na faktu, že od tohoto pátku bude zdravice moderátorů Televizních novin připravovat a kontrolovat mnohem pečlivěji.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).