Hlavní navigace

Changhong začal vyrábět Ultra HD televizory přímo v Česku

20. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Čínský výrobce představil v premiéře svůj nový 4K televizor na letošním veletrhu IFA v Berlíně, kterého se zúčastnil i server DigiZone.cz.

Česká republika se stala pro čínského výrobce Changhong důležitým střediskem, odkud bude řídit svou výrobu. Po HD televizorech se tu budou vyrábět i 4K zobrazovače, které mají čtyřikrát vyšší kvalitu, než je formát HDTV. V prodejnách Okay elektrospotřebice už se na konci listopadu objevil pětapadesátipalcový model UHD55B6000IS. Changhong chce trumfnout světové značky především cenou. Jeho Ultra HD televizory mají být dostupné i pro běžné smrtelníky. Jsou vybaveny operačním systémem Android a disponují chytrými funkcemi.

BRAND24

Model Changhong UD B6000 najdete na fotce vlevo.
Autor: foto pro DigiZone.cz Čestmír Polák

Model Changhong UD B6000 najdete na fotce vlevo.

K TÉMATU: Changhong přivezl do Berlína Ultra HD televizor za 35 tisíc korun

Obchodní ředitel Changhongu pro Českou republiku a Slovensko Jiří Mrkvička při této příležitosti uvedl: Přicházíme na předvánoční trh s chytrou televizí, která se svými vyspělými funkcemi směle vyrovná smart televizím zavedených výrobců a nízkou cenou se stane jejich silným konkurentem. UHD55B6000IS je první televize od Changhongu, která je Ultra HD. Smart televize obsahuje také integrované aplikace včetně prohlížeče Opera, aktivní 3D technologii (dvoje 3D brýle jsou i součástí balení) a ovladač s funkcí „air mouse“, díky níž se dá kurzor na obrazovce ovládat intuitivně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).