Hlavní navigace

Český Telecom nechce jít do cenové války s kabelovými operátory

28. 6. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 6. 2006

Jaká bude cena televize šířené internetovým protokolem (IPTV), za kterou začne Český Telecom (ČTc) v září nabízet? Produktový manažer IPTV ČTc Václav Hubička nechtěl být na semináři IPTV a DVB-T, který dnes pořádalo sdružení Hermes, zatím konkrétní. Na dotaz DigiZone.cz odpověděl: Nechceme jít do války s kabelovými operátory, naše cena tedy nebude ani poloviční, ani třetinová. Zároveň ale chceme jít do oblastí, kde je kabelová TV dostupná, a tak cena IPTV od Českého Telecomu nebude ani dvojnásobná. Při snaze o upřesnění Václav Hubička DigiZone.cz alespoň potvrdil, že měsíční paušál základní nabídky nepřesáhne tisíc korun.

ČTc bude IPTV nabízet nejdříve ve velkých městech, ale jak řekl produktový manažer firmy: Rádi bychom IPTV zaváděli i do zapadlejších oblastí. Pokud se ptáte na tempo zpřístupňování služby po České republice, Václav Hubička nabízí optimistickou odpověď: Rozšiřování pokrytí bude zhruba dvakrát rychlejší než u zavádění ADSL. Operátor by rád přilákal zákazníky na kvalitní obraz, který bude ve formátu MPEG-4 a s datovým tokem zhruba 3 Mb za sekundu pro každý program. Dalším tahákem má být virtuální videopůjčovka, jež bude se startem služby obsahovat cirka 200 filmů. Denní výpůjčné ale ČTc ještě nezveřejnil. Zklamaní budou přiznivci duálního, tj. dvojjazyčného vysílání, které IPTV zatím přenášet nebude.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).