Hlavní navigace

Český rozhlas se v příštím roce nechystá vyplácet plošně 13. mzdu jako letos

13. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Třináctý plat si letos vymohli odboráři v nové kolektivní smlouvě, jednotlivá oddělení a stanice je musely vyplatit, aniž by jim vedení rozhlasu navýšilo rozpočty

Plošné vyplácení třináctého platu, které si pro letošek v kolektivní smlouvě vymohly odbory Českého rozhlasu, se příští rok neuskuteční. Veřejnoprávní rozhlas se chystá od Nového roku změnit pravidla pro hodnocení a odměňování zaměstnanců, takže nárok na jeden měsíční plat navíc nebude vznikat automaticky. V letošním roce vyplácení třinácté mzdy zkomplikovalo situaci jednotlivým okruhům a stanicím ČRo, které ji podle informací serveru DigiZone.cz musely povinně vyplatit, ale vedení rozhlasu jim nenavýšilo rozpočty.

ČTĚTE TAKÉ: Anonymní skupina zaměstnanců Českého rozhlasu žádá odvolání personálního ředitele

BRAND24

Některá oddělení ČRo tak musela kvůli třináctému platu pozastavit vyplácení osobních ohodnocení, která u řady zaměstnanců tvoří nezanedbatelnou část platu. Třináctý plat rozhlas vyplácel rozdělený na dvě části, první v květnu a druhou v listopadu. Mluvčí ČRo Jakub Čížek na dotaz serveru DigiZone.cz uvedl, že v příštím roce by se problém s „našponovanými“ rozpočty jednotlivých stanic kvůli plošnému vyplácení třináctých platů neměl opakovat.

„Nárok na další (13.) mzdu byla zakotvena v kolektivní smlouvě pouze pro letošní rok.
V příštím roce budou v personální oblasti platit nová pravidla pro odměňování a hodnocení zaměstnanců. K plošnému vyplácením 13. mzdy všem zaměstnancům dle podmínek kolektivní smlouvy v příštím roce nedojde,”
ujistil Čížek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).