Hlavní navigace

Český rozhlas oblékl svůj web do nového vizuálu

18. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 10. 2010

Nový vizuál svých webových stránek spustil během tohoto víkendu Český rozhlas. Informaci potvrdila serveru DigiZone.cz vedoucí Oddělení komunikace této instituce Eva Vencefrová. Ano, je to tak. Změny budeme komunikovat oficiálně zítra, konstatovala Vencefrová.

ČTĚTE TAKÉ: Číslovky v názvech Českého rozhlasu by měly zmizet, míní ředitelka Radiožurnálu

Takzvaná homepage, kterou je možné najít na adrese www.rozhlas.cz funguje jako rozcestník na jednotlivé části dalších webových stránek a portály stanic Českého rozhlasu. Menu zde není jedno, ale hned několik – v horní, dolní i boční části. První obsahuje například odkazy na iRadio (podobná služba jako iVysílání České televize), programové schéma, jednotlivé okruhy a zpravodajství. Nechybí zde také odkaz na obecné informace o Rozhlasu a kontakty pro novináře.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Peter Duhan: Změnil bych dnešní hudební dramaturgii Radiožurnálu

Boční menu nabízí návštěvníkům živé vysílání Radiožurnálu, Prahy, Vltavy a dalších stanic. I zde se můžete dostat do audioarchivu iRadio, které má však v této sekci trochu jinou podobu. K dispozici budou také webové kamery do jednotlivých stanic včetně regionálních studií. Tělo hlavní stránky tvoří například odkazy na rubriky Aktuálně, Umění a kultura, Životní styl nebo třeba Motožurnál. V dolní části stránky Rozhlas komunikuje prostřednictvím komunitních webů Facebook, Twitter a YouTube.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: S Rádiem Wave v FM nepočítám, říká prozatímní ředitel Českého rozhlasu

V rubrice stanice jsou jednotlivé celoplošné okruhy řazeny vedle sebe a pod sebe. Na jeden řádek se vždy vejdou tři. Informační boxy obsahují stručná fakta o jednotlivých stanicích. Weby regionálních stanic zobrazíte kliknutím na mapu České republiky. U nich byl zatím zachován původní vizuál, stejně jako u ČRo 7 – Rádia Praha. Celkově působí web veřejnoprávního rozhlasu moderním dojmem, který rozhodně každého koncesionáře potěší především svou přehledností.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).