Hlavní navigace

Český rozhlas navrhne kvůli Rádiu Wave změnu zákona

18. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 7. 2008

Vedení Českého rozhlasu připravilo vlastní novelu zákona o ČRo, která by měla řešit problém analogového vysílání stanice ČRo 4 – Rádia Wave pro mladé. Kvůli zjitřené atmosféře okolo chystaného ukončení analogového vysílání Rádia Wave ze středočeského vysílače Cukrák ale nechce její obsah zveřejňovat, sdělil mluvčí ČRo René Zavoral.

K VĚCI: Václav Kasík: Rádio Wave v analogu vypnu, nic jiného mi nezbývá

Podle generálního ředitele ČRo Václava Kasíka není současný výklad zákona ohledně provozování tematických stanic ČRo v analogu jednoznačný a potřebuje změnu. Spojovat vlastní novelu s nedávno představenou novelou řešící digitalizaci rozhlasu, jejíž návrh u poslanců prosadili provozovatelé komerčních rádií, ale nechce, napsaly Lidové noviny.

Tipy C

Postavení Rádia Wave bude i po ukončení analogového vysílání, které je naplánováno na 31. srpna, nejasné. Wave se totiž nemůže prohlašovat ani za celoplošný okruh, protože ty má veřejnoprávní rozhlas ze zákona pouze tři: Radiožurnál, Prahu a Vltavu. Místopředsedkyně a mluvčí Rady ČRo Dana Jaklováúterním rozhovoru pro DigiZone.cz naznačila, že by si nepřála, aby novela zákona umožnila Rádiu Wave vysílat analogově na jakémkoli území.

Vypínání analogového signálu Rádia Wave budeme věnovat nedělní glosu na DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).