Hlavní navigace

Český rozhlas dá Rádiu Retro od 6. prosince opět vánoční obsah

3. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Rozhlasový archiv nabízí spoustu nepolitických, velice vydařených, laskavých, přívětivých vánočních programů, s nimiž můžete zapomenout na všeobecný shon,“ doplnil ředitel Centra vysílání Ondřej Kopa.

Český rozhlas otevře od 6. prosince opět svůj archiv a prostřednictvím Rádia Retro, které si mohou zájemci naladit prostřednictvím internetu a technologie DAB+, dá k dispozici to nejlepší se zaměřením na vánoční svátky. Speciální vysílání budou moci posluchači ladit až do Tří králů. Zájemci se mohou těšit například na splněná přání Vlastimila Brodského, vánoční obrázky ze vzpomínek Karla Högera, štědrodenní veselou historku Miloše Kopeckého nebo vánoční verše Jaroslava Seiferta. Průvodci budou tentokrát Zora Jandová a Tomáš Černý.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Rádio Retro Českého rozhlasu rozšířilo pokrytí, k dispozici je i u operátora RTI cz

Letošní šťastné a veselé Rádio Retro jsme proti dvěma předchozím rokům koncipovali více jako příjemný vánoční rozhlas a méně jako muzeum zvukových exponátů, řekl náměstek pro program a vysílání René Zavoral. Až na drobné výjimky tu nenajdete dobové kuriozity jako například projev Antonína Zápotockého o Ježíškovi, který zestaral, narostly mu vousy a stal se z něj Děda Mráz. Rozhlasový archiv totiž nabízí spoustu nepolitických, velice vydařených, laskavých, přívětivých vánočních programů, s nimiž můžete zapomenout na všeobecný shon a dopřát si pomalé a úplně klidné svátky, doplnil ředitel Centra vysílání ČRo Ondřej Kopa.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).