Hlavní navigace

Český rozhlas chce lépe profilovat stanici Praha. Vysílá prý totéž co regiony

27. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 10. 2009

Lepší profilaci a zacílení na konkrétní skupiny posluchačů očekává v následujících letech od Českého rozhlasu 2 – Praha generální ředitel Českého rozhlasu Richard Medek. Stanice Praha podle něj v současné době oslovuje stejné publikum jako regionální studia ČRo, a vysílá i podobný obsah, čímž se regiony s Prahou zbytečně dublují.

ČTĚTE TAKÉ: Rádio Česko se má sloučit s ČRo 6. Kvůli nové stanici mluveného slova

BRAND24

Na rozdíl od čistě zpravodajských stanic nemá ČRo 2 jasně deklarované zaměření, stěžuje si Medek ve svém kandidátském projektu. Profilace jednotlivých stanic se nijak dlouhodobě nevyvíjela, filosofie tvorby stanic jako samostatných celků se zdvojeným řízením pozic ředitele a šéfredaktora je zavedla spíše do vzájemné izolace, než kooperace, dodává.

Medek chce v budoucnu zrušit pozice ředitelů celoplošných a digitálních stanic, vést by je měli napříště šéfredaktoři. Ti budou přímo podléhat řediteli programu. Výjimkou budou zpravodajsky zaměřené okruhy ČRo, které budou spadat pod nově vytvořenou pozici ředitele zpravodajství. Šéfové programu a zpravodajství mají být na stejné úrovni vedení rozhlasu a oba budou přímými podřízenými generálního ředitele.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).