Hlavní navigace

Český Impuls odstartuje už zítra, dnes spustí promo smyčku

9. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zájemci o střední vlny mohou monitorovat frekvenci 981 kHz dnes večer, kdy by měl být vysílač aktivován. Klasické moderované vysílání uslyší posluchači od zítřka.

Nová rozhlasová stanice Český Impuls, sesterský okruh Rádia Impuls, spustí ostré vysílání už v průběhu zítřka. Vyplývá to z informací, které má k dispozici server DigiZone.cz. Český Impuls bude k dispozici pro Prahu a okolí na středních vlnách na kmitočtu 981 kHz, v rámci digitálního terestrického vysílání – Regionální síť 4 (Praha a střední Čechy, kanál 46), a v rámci digitálního rozhlasového multiplexu (DAB) Českých Radiokomunikací (Praha, kanál 10D). V rámci RS4 už je nyní zapojena programová pozice, kde by dnes odpoledne mělo naběhnout promo vysílání ze studia. To už „do zdi“ běží přibližně čtrnáct dní.

BRAND24

K TÉMATU: Český Impuls bude vysílat i v lokální DVB-T síti 4, chystá se požádat o oprávnění ČTÚ

Zájemci o střední vlny mohou monitorovat frekvenci 981 kHz dnes večer, kdy by měl být vysílač aktivován. Klasické moderované vysílání uslyší posluchači od zítřka. Ve stejnou dobu by se měl Český Impuls ozvat také z rozhlasového multiplexu Českých Radiokomunikací. V tuto chvíli už je nicméně v balíku audio stanic na kanálu 10D k dispozici programová pozice označená jako „Český Impuls“. Rozhlasová stanice vznikala původně pod pracovním názvem Impuls AM. Vzhledem, že její primární distribuce je na středních vlnách, má být určena především starším posluchačům, a to ve věku 45 až 70 let. Nabídne českou a slovenskou hudbu druhé poloviny minulého století.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).