Hlavní navigace

Český Impuls expanduje na Moravu, dnes tu spouští nový vysílač

31. 3. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Je ho třeba brát jako marketingový projekt. Střední vlny určitě nechápeme jako budoucnost rozhlasového vysílání," sdělil na jedné z nedávných odborných konferencí šéf stanice Jiří Hrabák.

Chystaný vysílač nové rozhlasové stanice Český Impuls v Moravských Budějovicích odstartuje podle informací serveru DigiZone.cz během dnešního dopoledne, tedy už v následujících hodinách. Potřebnou licenci už získal na dobu osmi let její provozovatel, společnost LIN, od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) už začátkem března. LIN je dceřiná firma provozovateleRádia Impuls, společnosti Londa. Vysílač bude fungovat v pásmu středních vln na frekvenci 981 kHz s výkonem 5 kW. Ke spuštění vysílače potřeboval provozovatel Českého Impulsu i povolení od regulátora ČTÚ.

BRAND24

K TÉMATU: Rádio Český Impuls chystá expanzi, pro Moravské Budějovice už má licenci

Český Impuls je nové rádio pro radost ze života. Vysíláme od 28. září 2014. Den české státnosti jsme vybrali záměrně. Bonusový program Ráááádia Impuls je totiž český skrz naskrz. Celý den vysíláme české písničky z 60. až 80. let, uvádí na webu provozovatel stanice, společnost LIN. Jak na nedávno konaném odborném semináři „DAB není budoucnost, DAB je současnost“ řekl generální ředitel Rádia Impuls Jiří Hrabák, Český Impuls je třeba brát jako marketingový projekt. Střední vlny určitě nechápeme jako budoucnost rozhlasového vysílání, sdělil mimo jiné Hrabák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).