Hlavní navigace

České Radiokomunikace zajišťují cloudové služby pro Prima Play

5. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televizní skupina Prima se pro zajištění svého videoarchivu a on-line vysílání svých kanálů rozhodla využít službu Media Cloud od Českých Radiokomunikací.

Media Cloud je cloudová služba pro zpracování, ukládání a přehrávání videoobsahu pro weby, mobilní zařízení nebo hybridní televizi. Skládá se z jednotlivých modulů, a je proto určena jak pro menší mediální projekty, tak i vysílatelům z řad největších televizních skupin. Dokáže zajistit živé přenosy, zpracování a doručení živého vysílání nebo obsahu na vyžádání.

Vlastní CDN infrastruktura Českých Radiokomunikací umožňuje mimo jiné odolat nárazovému náporu uživatelů při mimořádných situacích, jako jsou sportovní online přenosy, nebo zajistit požadovanou kvalitu videa a jeho ukládání v libovolném množství. Nabídku pak doplňuje možnost využití cloudových služeb.

BRAND24

V oblasti mobilních aplikací pro Android, iOS a Windows Phone nebo jako rozhraní pro služby hybridní televize využívají ČRa služby společnosti Etnetera. Doplňkovou službou je integrace platební brány podle přání zákazníka pro možnost platby za videoobsah a také integrace řešení pro ochranu autorských práv, tzv. DRM.

Službu Media Cloud se pro provoz videoportálu Prima Play rozhodla využít společnost FTV Prima. Diváci mohou skrze ni sledovat kompletní videoarchiv z produkce televize Prima a živé vysílání všech stanic skupiny Prima.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).